Pin It

Vânzător din Fischmarkt, Hamburg

HAMBURG. Germania. M-am trezit cu noaptea în cap azi de dimineață, ca să nu ratez Fischmarkt-ul, locul unde se adună tot orașul, începând cu clienții veseli ai bordelurilor din Reeperbahn, până la localnicii care se îngrămădesc pentru cumpărăturile săptămânale și turiștii ce vin claie peste grămadă pentru atracția socială No 1 a orașului.

Fischmarkt-ul are loc doar duminica, între 5 și 10 dimineața (si toamna-iarna între 7 și 9). Este o piața ce funcționează neîncetat din 1703, pe malul Elbei. Însă peștele proaspăt este astăzi o raritate. S-a păstrat totuși tradiția vânzătorilor care își prezentau și licitau produsele, urlând și negociind cu audiența. Astăzi se vând astfel legume, fructe, pungi de chipsuri ș.a.m.d. Cei mai tari vânzători au propriul show, răcnind din rărunchi, uneori aruncând produse gratuite în public, alteori livrând remarci porno în stil nemțesc (de genul „Luați banane, le mâncați sau vi le băgați în cur!”). Cartierul roșu, atracția turistică cea mai frecventată a Hamburg-ului, mi s-a părut relativ liniștit în comparație cu această frenezie matinală.

Atmosfera pieței se potrivește ca o mânușă comercianților veniți din Orientul Mijlociu. De altfel, este o forfotă de rase continuă și multicoloră. Produsele sunt foarte ieftine și toată lumea pleacă încărcată de lăzi și coșuri. Cei care au venit doar la căscat gura se pot plimba și pe chei, admirând portul Hamburg (40 km de instalații ce se pierd la orizont) și luciul apei.

În fosta hală unde se prezentau peștii funcționează astăzi o berărie cu meniu de Frühstück, unde, de pe la 5 dimineața se poate consuma junk food german ascultând rock live cu ce le place la nemți, de la Udo Jürgens la Beatles și AC/DC. Aici se adună tot Reeperbahn-ul după noaptea de sâmbătă. Modul perfect de a-ți începe ziua este cu un răcnet, un riff, un currywurst și o bere.

Vânzător de chipsuri și napolitane. Am crezut că își dă duhul

Dați volumul tare! : )

Vânzător de pește. Simpatic

La arabi, prin piața de fructe

Pin It
Tags: , , , , , , ,
3 comentarii la “Uite așa se face o vânzare (VIDEO)”
 1. Lucian says:

  pe unde mai esti, Big Bule? ca vad ca nu mai dai semne pe aici 🙂

  • Big Bule says:

   Salut Lucian. Momentan iau o pauza de recalibrare personala. Trei ani jumate de umblat si-au pus amprenta si cele doua intrebari par acum mai grave ca inainte. “Incotro”? “De ce?” 🙂

 2. Lucian says:

  aaa, bune intrebari; si merita puse cat mai des, bafta!

 3.  
Adaugă un comentariu: