Pin It

La scoala in Barus, Sumatra

LANJAK. Insula Kalimantan. Indonezia. Amicul meu Noverius, din comuna Barus (vestul Sumatrei), este prof de engleza la o scoala gimnaziu unde vin sa invete cei care nu promoveaza examenele pentru nivelul urmator. Nefiind mare lucru de facut in Barus odata ce am vizitat cimitirele istorice, l-am insotit la scoala sa ii inveselim pe elevi (si pe profi).

Am filmat dimineata, la careu: imnul national, salutul drapelului, recitarea Pancasilei si raportul comandantului de detasament catre seful scolii.

Apoi cativa profi au tras un mic recital playback ca sa anime atmosfera, tragand de elevi sa vina la dans si la cantat. Profa care canta m-a intrebat daca nu vreau sa ma insor cu ea. Incercarea moarte n-are! : – )

Ridicarea si salutul drapelului

Pancasila

Recitarea celor cinci principii Pancasila, ideologia nationalista a Indoneziei: 1. Credinta in Dumnezeu atotputernic 2. Umanitate si echitate 3. O Indonezie unita 4. Reprezentare populara 5. Justitie sociala.

Vreti, nu vreti, profii trag de voi sa dansati

Si acum ca s-au terminat formalitatile, nu se poate incepe scoala, daca nu ne distram putin. Bataknezii sunt un grup etnic extrem de pasionat de muzica. Orice fac, trebuie sa dea drumul la o melodie. E normal ca si la scoala sa fie astfel.

PS: Lucrurile de genul asta imi vor lipsi din Indonezia, dupa ce o sa plec de aici 🙂

Pin It
Tags: , , , , , ,
Adaugă un comentariu: