Pin It

LANJAK. Insula Kalimantan. Indonezia… Cu o portie de kolak, o supa de banane si cartofi dulci, jeleu si budinca de orez, totul fiert cu lapte de cocos, mult zahar rosu de palmier si servit cu gheata. Se serveste imediat dupa rugaciunea de seara, cand se deschide postul si toata lumea nevoie de umplerea stomacului si de hidratare.

Sau cu o nuca de cocos in care s-a turnat zahar lichid de palmier si gheata. Ori cu un sirop facut din castravete ras amestecat cu gheata si sirop de pepene (lichidul verde din poza de mai sus).

Dupa ce se servesc aceste aperitive (pe la orele 18:00), se trece la mici snackuri. Iar dupa ce se termina cu snack-urile se ia o scurta pauza si apoi incep ospetele care ii fac pe musulmani sa creasca cu 10% in greutate in perioada Ramadhanului.

Snack-uri de Ramadhan in Batu Sangkar

Totul prajit. Muntii de chipsuri ajung in containerele de chipsuri care se gasesc in holul oricarei case din Indonezia. Daca vin musafiri, cum se intampla de Ramadhan, toata lumea este servita cu chipsuri inainte de invitatia la masa pentru deschiderea postului.

Cum se prepara supa racoritoare kolak

Un scurt film pe strada in Batu Sangkar, Sumatra, pe la orele 16 cand vanzatoarele au inceput sa isi aseze tarabele, asteptand lasarea serii si cantatul muezinilor. Selamat makan! (=Pofta buna!)

Pin It
Tags: , , , , , , ,
Adaugă un comentariu: