Pin It

Jakartani la sushi-bar

Amici din capitala Indoneziei

PONTIANAK. Insula Kalimantan. Indonezia. De cate ori ajung in Jakarta sfarsesc in restaurante scumpe de mall si in centrele de karaoke adiacente. Viata in capitala Indoneziei este, pentru un anumit segment social, extraterestra fata de restul arhipelagului. Daca socializezi numai in rezervatiile de tip mall, Jakarta pare un fel de Singapore (ma rog, cu un plus de viata la jakartani fata de robotii chinezi din Singapore). Nimic nu tradeaza canalele pestilentiale de afara, kampung-urile tip favela, caldura extrema, traficul infernal si oamenii in papuci care respira monoxidul dens al metropolei, incercand sa isi castige painea zilnica.

Am cativa amici in capitala. Am fost in tranzit scurt, dupa doua zile de vapor Pelni din Makassar si inaintea a 40 de ore de autobuz catre Padang, in Sumatra. Am anuntat lumea ca vreau sa dorm undeva, dar am primit instructiunile. „Ayo makan sushi!” (=Hai sa mancam niste sushi!). De acord! Odata la cateva luni mai dau si eu pe la cate un restaurant, chiar daca sunt mort de oboseala si nu am facut dus. Dupa ce mi-am salvat constiincios rupiile mancand taietei instant pe vapor, am spart 15$ pentru o seara intr-un mall. De zece ori mai mult fata de bugetul meu obisnuit pentru cina. Un adevarat dezmat! 🙂

In sushi-bar nu m-am abtinut si am pus camera pe banda care transporta delicatesele direct sub nasul mesenilor. Filmul rezultat il puteti vedea mai jos.

Cam asa arata moacele de „lume buna” din Jakarta! Un alt continent fata de papuanii goi cu koteka, sumbanezii care fac ritualuri animiste megalitice, tribul Baduy de langa Jakarta, care nu are voie sa foloseasca vehicule sau incaltari, conducatorii de ricse becak ce repeta la gamelan in palatele din Solo ori etnicii manggarai care mesteca nuci betel.

Pentru vizionare optima dati un Full screen!

VIDEO

Pin It
Tags: , , , , , , , ,
4 comentarii la “Viata intr-un sushi-bar din Jakarta (VIDEO)”
 1. alien says:

  I love this video, it’s a fascinating study of human behaviour. Bravo nene Bule 🙂

 2. Cornelia says:

  Genial filmat!

 3. ema says:

  Auto-zoomul isi face datoria si iese un film aproape regizat … de mare efect !

  Super idee BigBule !
  A meritat efortul…

 4. Andrei says:

  Un mare “like” pentru video, e grozav ! 🙂

 5.  
Adaugă un comentariu: