Pin It

SOLO. Insula Java. Indonezia. Nu am avut timp sa scriu in ultimele zile. Am fost ocupat cu una alta. Intre altele pregatesc calatoria in Papua, ce va incepe in cateva saptamani.

Recent l-am revazut pe Matt Gross, amic american ce realizeaza in prezent seria de articole de travel Getting lost pentru New York Times.

Ne-am cunoscut in 2008, pe cand Matt scria seria de articole The frugal traveler si a facut un Europe Grand Tour. Ne-am plimbat o saptamana prin Bucuresti si a rezultat acest material. Am primit atunci atat remarci simpatice cat si sudalmi de la cetateni de bine ai capitalei din tara sau de peste hotare, inclusiv pentru filmarea de pe Lacul Vacaresti :).

L-am invitat la ceremonia religioasa javaneza Dhukutan, din satul Nglurah, unde am fost impreuna cu cativa amici. Apoi am degustat specialitati gastronomice din Solo.

Matt a explorat Surabaya, Malang, Solo si Semarang. Rezultatul poate fi citit online sub forma articolului Lost in Java. Il gasiti si in editiile de print ale The New York Times si International Herald Tribune, editia de weekend din 7-8 mai 2011 la sectiunea Travel. Enjoy!

Matt impreuna cu prietena mea vietnameza Titin, plimbandu-se pe muntele Gunung Lawu

Pin It
Tags: , , , , , , , , , , , ,
Un comentariu la “Big Bule in The New York Times”
  1. Cornelia says:

    Nu stiam ca pleci in Papua, ce exotic suna, ca scos din Jules Verne. Have fun!

  2.  
Adaugă un comentariu: