Pin It

JAKARTA. Insula Java. Indonezia. Sortarea sutelor de poze saptamanale este una din cele mai enervante activitati pe care trebuie sa le faci cand calatoresti. Din fericire, micile surprize pe care le gasesti pe cardurile de memorie fac sa merite efortul. Nu am timp sa scriu acum, asa ca va prezint o fotografie.

Gasesc uneori poze despre care nu imi amintesc sa le fi facut, dar mai ales cu scene de care nu imi amintesc deloc. Ma transform pe loc in spectator al amintirilor personale. Incep sa imi sfredelesc memoria cautand si acolo imaginea. Cum de am putut uita acest moment!? Cum de am ignorat ceea ce se intampla in fata proprilor ochi!?

Astazi am descoperit aceasta fotografie, facuta in Maliana (am scris aici). Cat am stat acolo am fost de doua ori sa cumpar nuca de cocos de la aceasta femeie. Atunci am urmarit procesul tehnic prin care se producea pasta pe care eu o storc in curry.

Acum ma surprinde scena umana, pe care, probabil, am ignorat-o. Ea taie cu maceta o nuca de cocos si copila sta gura casca la mine, la malai, rezemata de piciorul mamei. Isi acopera umerii.

Ce vedeti in aceasta fotografie?

Copila din Maliana

Copila din Maliana

Ce vedeti!?

PS:
Tatal ia nucile taiate de mama si le pune in malaxorul automat. Lumea cumpara “carnea” alba a nucii, maruntita.

Resturile se arunca in acest morman.

,

Pin It
Tags: , , , , , , ,
Un comentariu la “Copila din Maliana”
  1. Horia, iti multumesc pentru ce primesc de la tine. Ma farmeci cu stilul in care povestesti, iar subiectele sunt inedite pentru mine. Sa fi sanatos si ai grija e tine.
    Cu drag
    mihaela

  2.  
Adaugă un comentariu: