SOLO. Insula Java. Indonezia. O delicatesa tipic javaneza, simpla si foarte aromata, este „pisang karamel” (pisang = banana). Se vinde pe strada peste tot in Solo, mai ales in fata liceelor si universitatilor. Este crocanta, parfumata, dulce, iar gustul 100% made in Java. De asemenea, aportul caloric letal, specific mancarurilor din Java Centrala.
Langa Academia de Arta ISI un tip vine zilnic cu motocicleta incarcata de pisang karamel. Pana dupa-masa epuizeaza stocul.
Ce contine un pisang karamel
* Clatita din faina de tapioca
* Banana javaneza. Aici au cateva zeci de feluri de banane, toate foarte aromate, folosite peste tot: crude, pasta, faina, prajite, stoarse suc etc.
* Zahar javanez de palmier, obtinut prin crestarea scoartei copacilor. Se numeste „gula merah” (zahar rosu) si se gaseste atat in forma lichida, cat si solidificat. Are un parfum specific si se foloseste peste tot, de la prajit cartofi pana la sucuri de fructe.
Cum se prepara
* Clatitele se umplu cu banane facute piure
* Se pun la marinat in zahar javanez lichid
* Se prajesc in baie de ulei
Rezultatul – pachete crocante cu gust de banana si parfum de zahar javanez. Ieftine ca braga, 0.1$ bucata. Pofta buna! 🙂
Tags: Banane, Dulciuri, Gastronomie, Indonezia, Java, Street food
n-arata ca cea mai apetisanta mincare din lume dar sunt sigur ca sunt delicioase! 🙂
Mama ce delicatese :). Mai ales ca clatitele sunt preferatele mele! Si cu banane, mimai 🙂