Pin It

SOLO. Insula Flores. Indonezia. Am urcat online, pe Amplecat TV, doua filmari de ambient din Wae Rebo, satul manggarai izolat in creierii muntilor.

WAE REBO pe la orele 17:00, in Ajunul de Craciun 2010

Scurta filmare realizata in Ajunul de Craciun 2010 in satul Wae Rebo, insula Flores, Indonezia. Comunitatea din Wae Rebo traieste relativ izolata de restul insulei. Platoul satului se afla in muntii din sudul Flores, accesibil prin doua poteci (cel mai apropiat sat la 3 ore) impracticabile in conditii de ploaie. Peisajul din jur este magnific, satul este inconjurat de creste.

Viata satului este inca puternic tribala. Se desfasoara in jurul rumah-adat-urilor, case ale datinii unde traiesc reprezentanti ai fiecarui clan si familiile acestora (aproximativ 30-40 de persoane in fiecare casa).

Pietrele din imagine servesc ceremoniilor satesti – acolo se intalnesc sefii tribului, acolo au loc sacrificii si dansuri. In restul timpului este loc de joaca pentru copii.

Mai multe detalii aici.

Dec 2010
[ Filmare in Flores, Indonezia ]
[ Camera telefon Nokia 6303 ]

WAE REBO, catei servindu-si portia de orez

De trei ori pe zi, Wae Rebo cainii mananca orez. Cu mare pofta. Oamenii mananca orez si fierturi de frunze. Fructe, atunci cand este sezon. Carne mai rar, peste doar cand vine cineva de pe coasta.

Filmare realizata pe platoul de pietre de la intrarea unui rumah adat.

Mai multe detalii aici.

Dec 2010
[ Filmare in Flores, Indonezia ]
[ Camera telefon Nokia 6303 ]

Pin It
Tags: , , , , , , , , ,
2 comentarii la “Inregistrari din satul tribal Wae Rebo (VIDEO)”
  1. coolnewzs says:

    foarte interesant! Ma bucur ca ti-am descoperit blogul si iti urmaresc cu interes traiectoria!

  2. […] de fotogenica – oamenii, casele si natura. Concureaza, pentru mine, cu pitorescul trib Wae Rebo, din Flores, pe care l-am vizitat anul trecut. Nu imi place expresia “paradis tropical” […]

  3.  
Adaugă un comentariu: