Pin It

BOGOR. Insula Java. Indonezia. Un scurt post. Tocmai am ajuns in Bogor si ma relaxez la un internetcafe de kampung. In jurul meu lumea se impusca si fumeaza tigari kretek, aromate cu cuisoare. Se asculta Helloween. Am calatorit aproape non-stop cu trenul in ultimele 24 de ore Surabaya-Bandung-Jakarta-Bogor. Trenul la categoria business este acceptabil, surprinzator de spatios, cu ventilatoare pe tavane si relativ curat (relativ, caci totul se lipeste de tine, din cauza umiditatii). In plus se circula si cu geamurile deschise, asa ca nu m-am plans de caldura.

Sunt impresionat de garile indoneziene: pline de flori, agenti de paza, ingrijitori care taie verdeata, vopsite in culori vii, cu birouri de informatii profesioniste – mai civilizate, curate si organizate decat cele din Romania. Indonezia este intr-adevar o tara cu multe contraste. Azi dimineata ma uitam pe geam la suburbiile Jakartei si ma gandeam ca ceea ce vad nu este Indonezia, ci India.

Bogor pare cel mai deprimant oras in care am ajuns. Mizerie, haos. Altminteri este celebru pentru gradinile sale botanice, printre cele mai frumoase si bogate de pe planeta. Maine le vizitez. In Bogor, supranumit orasul furtunilor (peste 350 pe an), am fost primit de o rafala de trasnete si ploaie care a inundat strazile din jurul garii. Totul s-a transformat intr-o mocirla plina de capre, vaci, cu balegarul aferent, ambuteiaj de becakuri, mici dube de pasageri (bemo-uri) si vanzatori ambulanti de mancare. Am reusit sa fac slalom printre oameni si am luat-o pe jos prin oras. Peste tot era cazut internetul, din cauza traznetelor.

O sa dorm la un cuplu de australieni in seara asta. Trebuie sa apara din clipa in clipa. Astept sa fac un dus cu ibricul si o dezinfectare temeinica a fiecarui centimetru de piele si de bagaj pe care il am.
View Larger Map

Pin It
Tags:
Adaugă un comentariu: