Pin It

SURABAYA. Insula Java. Indonezia. Marc are varsta de doar 4 ani. Este cel mai tanar backpacker pe care l-am cunoscut si unul dintre putinii care pana la 4 ani a calatorit in tari pe care cei mai multi nici nu se gandesc sa le calce (atunci cand au auzit de ele). Tatal lui Marc este francez, mama tailandeza. Locuiesc in Paris, unde ne-am imprietenit anul trecut, in cercurile de iubitori ai subteranelor orasului. Amandoi indragesc calatoriile, iar Marc a mostenit aceasta pasiune.

Familia lui Marc calatoreste anual in locuri interesante, inca de cand acesta s-a nascut. Anul trecut au stat si in Transilvania, prin satele din Ardeal si Maramures. Marc a facut primii pasi in Myanmar, a spus primele cuvinte in Yemen si a inceput sa mearga in Filipine. Ieri a incununat primii patru ani de viata, sosind din Timor. Ne-am intalnit in Surabaya, si am petrecut o duminica impreuna explorand orasul. Marc stie locurile prin care a fost, spune povesti amuzante despre cum s-a jucat cu regina unui sat din Timor, cum s-a balacit in ocean, langa insula Alor, cum au strabatut 7 ore in barca pe mare si a vazut delfinii. Marc face cateva zboruri transcontinentale pe an. 

Are o energie fantastica si ritmul sau zilnic este acelasi ca al parintilor. Nu plange, vrea sa vada una sau alta, vorbeste tot timpul si te pune sa il inveti cuvinte in bahasa indonesia. E dispus sa te invete tailandeza. Parintii au grija de Marc – sa nu fie muscat de tantari, sa bea apa purificata, sa nu manance ce nu trebuie, il duc sa se dea cu masinuta – dar altfel il trateaza ca pe un partener de calatorie. O atitudine admirabila. Ne-am intalnit la aeroport la 07:30 (ei treziti pe la 4:00) si am petrecut toata ziua in oras, umbland prin cartierul chinezesc si arab. Marc nu a obosit deloc. Este excitat incontinuu de ceea ce vede. Atunci cand il dor picioarele se suie pe umerii tatalui sau si cutreiera in continuare. Ieri, in cartierul yemenit din Surabaya a stat aproape o ora jucandu-se cu vanzatorii de curmale, acestia fiind fascinati de un copil bule. S-a bucurat ca un copil de papusa primita cadou – o maimuta care bate toba.

Este un adevarat privilegiu sa calatoresti alaturi de Marc.

Insetat dupa 3 saptamani de Timor

Insetat dupa 3 saptamani de Timor

Marc & Co.

Marc & Co.

Marc mancand bakso in Surabaya

Marc mancand bakso in Surabaya

Marc in centrul atentiei in cartierul yemenit din Surabaya

Marc in centrul atentiei in cartierul yemenit din Surabaya

Marc (ne)obosit

Marc (ne)obosit

Pin It
Tags: , , ,
Adaugă un comentariu: