Pin It

Solo. Insula Java. Indonezia. Un scurt post in care va recomand blogul lui Erik, calator planetar pe care il stiu de cativa ani. Are 29 de ani si origini multiculturale – tatal ceh, mama azera din Iran, el a trait in Scotia. Erik se afla la al doilea tur planetar. Primul s-a incheiat dupa o calatorie de trei ani prin America de Sud, Asia si Africa.

SMOKE ME A KIPPER

http://tchecossais.blogspot.com

In prezent a pornit intr-un nou tur de trei ani, pana la finele lui 2012, incepand cu Scandinavia, tarile Baltice, estul Europei, Craciunul il va petrece in Iran, apoi se va avanta in Asia Centrala. Erik calatoreste cu autostopul si doarme fie la cort, fie in casele localnicilor. Sper sa ne vedem undeva in Asia de Est pe la finele lui 2011, cand ies din Indonezia.

In Ucraina la pupitrul de control al rachetelor sovietice (azi muzeu)

In Ucraina la pupitrul de control al rachetelor sovietice (azi muzeu)

De ce scriu un post despre Erik? Recent a petrecut cateva saptamani prin Basarabia de Sud (partea ucraineana), Moldova si Romania. A fost la lipoveni in Valcov, in Republica Moldova a vizitat Gagauzia, Transnistria, dar si Soroca, in Romania manastirile Bucovinei, Maramures, zona saseasca, a fost la Targu Mures unde a stat si cu maghiari si a petrecut si doua zile minunate cu tiganii locali. Apoi au urmat Hunedoara, Sarmizegetusa, Horezu, Curtea de Arges si Bucuresti. Un tur relativ complet al frumoasei noastre patrii.

Va invit sa ii cititi posturile. In ordine cronologica.

Va recomand sa cititi si alte posturi (cel de la Cernobil, de exemplu) si sa puneti blogul sau in RSS Reader. Scrie la fiecare cateva zile.

PS: Marcel, multumesc pentru harta zonei Sarmizegetusa.

Pin It
Tags: , , , ,
Un comentariu la “Erik, world nomad prin Moldova si Romania”
  1. […] mai placuta amintire din Makassar a fost, insa, intalnirea cu amicul Erik, una din persoanele care ma inspira. Backpacker, acum la al doilea tur planetar, plecat din Marea […]

  2.  
Adaugă un comentariu: